среда, 21. март 2018.

Монах Павле Хиландарац (1958 - 21. март, 2013)



Монах Павле (Ивановић) се родио у Београду 15. маја 1958. године добивши на рођењу име Горан. Радио је дуги низ година као глумац, прво у Шабачком, а затим у Крагујевачком и Вршачком позоришту. 

Када се упознао са православном вером 1994. године, одлучује да се крсти. На крштењу је добио име Андреј. Само неколико месеци касније оставља свет и постаје искушеник у манастиру Светог Прохора Пчињског крај Врања. У манастир Хиландар долази крајем 2001, а монашки постриг прима на Богојављење 2004.

Добија одговорно послушање гостопримца које је веома савесно обављао. Многи ће га памтити по изузетно лепом читању Житија светих и других душекорисних књига за време празничних трпеза. Искрено је веровао у Христа Господа и са великом ревношћу му следовао. Његова блага личност и спремност да сваком госту укаже срдачну добродошлицу остаће у сећању многобројних хиландарских поклоника.

Упокојио се на дан Светог Павла Исповедника 21. марта 2013, отпостивши тримирје и причестивши се Светим Тајнама. У исти дан се, пре три године, упокојио и игуман Мојсије, његов духовник, који га је привео у монаштво.
Господ нека му душу прости и усели је у вечну радост.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.