недеља, 12. септембар 2021.

Дирљив повратак игумана Јефрема у манастир ВатопедЈуче је Ватопед радосно дочекао свог игумана архимандрита Јефрема, који се вратио са болничког лечења од ковида. Код старца Јефреме је средином маја дијагностикована корона, због које је крајем маја пребачен у болницу ван Свете Горе. Лекари су тада саопштили да игуман Јефрем има великих проблема са плућима те да је већ 4. јуна интубиран. Због ранијих операција срца прогнозе лекара нису биле обећавајуће. Сам геронда Јефрем по изласку и болнице је рекао: "Лекари се питају како сам се вратио у живот. Изгледа да је Господ хтео да ми да времена да се покајем. Да сагледам свој живот и да боље ходим."


Синоћ у 19:30 на манастирском пристаништу игумана је дочекао Сабор стараца Ватопеда, манастирска управа. Игумана су дочекали и припадници обалске страже и полиције, који су стационирани испред Ватопеда. 


Испред манастирске порте игумана је у шпалиру чекало читаво братство, док су на самој порти стајали манастирски клирици са Часним појасом Пресвете Богородице.
Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.