уторак, 7. мај 2019.

Замонашио се васкуларни хирург професор-емеритусВаскуларни хирург и уважени професор-емеритус Атинског универзитета Панајотис Димакакос  замонашио се у манастиру Ватопед. 
професор-емеритус П. Димакакос

Професор Димакакос, поред научног рада и стручности у операционој сали, остао је упамћен по томе што је његовим залагањем очувана болничка соба у којој се упокојио Свети Нектарије Егински.
болничка соба Св. Нектарија

Доктор Панајотис Димакакос је током своје каријере често говорио о Божијим интервенцијама у операционој сали, које је он лично видео. У једном интервју је изјавио: "Када ставим хируршку маску увек се помолим три пута: Слатки Исусе, пружи руке и руководи моје прсте." Његове колеге сведоче да се професор у болничкој капели увек молио за своје пацијенте, док би за теже случајеве остајао у болничкој капели колико му је то дозвољавало време између две операције. Током своје каријере увек је говорио против абортуса, говорећи да Грчка нестаје убијајући сваког дана око 1000 своје нерођене деце, што је на годишњем нивоу 350.000 док се годишње роди свега 100.000 деце.

коришћени извори: Ромфеа, Диаконима, Поимин

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.