среда, 13. март 2019.

Милутинови медењаци, рецепт на води из књиге "Светогорски кувар"



Пре пар година, док сам седео у келији оца Милутина Хиландарца, пробао сам дивне медењаке. Отац Милутин, у то време манастирски пекар, спремио је медењаке у хиландарској пекари по сопственом рецепту. Пили смо чај сећајући се тада нашег новопрестављеног игумана, старца Мојсија. 
Ни данас ми није јасно зашто су ти медењаци били толико укусни, да ли због тога што смо их јели у дане строгог поста, или су заиста били толико добри. Уосталом, проверите сами.


1 кг брашна
600 гр шећера
2 кашике меда
20 гр соде бикарбоне
4 дл воде

Помешајте све састојке и замесите тесто. Брашњавим рукама узимајте по мало теста и обликујте медењаке. Поређајте их у тепсију на пек папир и пеците на 180°С.

преузето из књиге: "Светогорски кувар"

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.