недеља, 3. јун 2018.

Игуман Хиландара: Теже проживљавамо искушења него наши преци



Обнављајући Хиландар већ 14 година, ми Светогорци одлично знамо колико је тешко зидати храмове, зато се сви придружујемо молитвама Светог цара Константина и Јелене да њихов храм у Инђији засија пуним сјајем, рекао је игуман манастира Хиландара Архимандрит Методије на свечаној академији у Културном центру у Инђији посвећеној завршетку и освећењу Храма Светог цара Константина и царице Јелене.

"Живимо у времену општег напретка науке и технологије, који нам је олакшао живот, али нас је и размазио, па теже проживљавамо искушења него наши преци", казао је он.

"Зато морамо схватити да нам Господ шаље искушења као горки духовни лек како би очистили своја срца", нагласио је игуман манастира Хиландар.

У свечаном програму Академије наступили су драмски уметник Хаџи Петар Божовић са монодрамом "Тако је говорио Николај" и београдски мушки хор под управом ђакона Владимира Руменића са духовним и световним композицијама.

Претходно је у Храму светог цара Константина и царице Јелене одржано празнично бденије којим је чинодејствовао архимадрит Методије уз саслужење монаштва и свештенства Епархије сремске.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.